Vår SunGlow® Pure Kollagen Matcha kombinerar högkvalitativt SunGlow® Pure bovint kollagenhydrolysat (typ I och III), ett 5-faldigt optimerat kollagen av nästa generation baserat på den strikt kontrollerade råvaran SunColl®, med Okinami Matcha från ekologisk odling.
Detta kollagen har brutits ner till lågmolekylära peptider på cirka 2 000 dalton genom hydrolys och enzymatiska processer. Det gör dem mindre än de flesta andra kollagenpulver, som ofta har 2 000 till 4 000 dalton eller mer. Dessa mindre peptider kan brytas ner särskilt snabbt av kroppen. Detta resulterar i en högre andel tripeptider, som absorberas optimalt. Därför kan vi rekommendera en daglig dos på 10 g (här 11,5 g på grund av den tillsatta matchan), istället för 15 g eller mer för liknande produkter.
Ekologisk matcha
Vår Matcha Okinami Bio är en premium nybörjarblandning av utvalda kultivarer och har skuggats i flera veckor före skörd. Bladen mals försiktigt och traditionellt på granitstens kvarnar - för en exceptionellt krämig konsistens. Vi garanterar högsta ekologiska och JAS ekologiska kvalitet samt en renhet och säkerhet som regelbundet bekräftas av omfattande laboratorietester.
Premium råvara & högsta renhet
Det högkvalitativa kollagenhydrolysatet är baserat på vår strikt kontrollerade SunColl®-standard och kommer uteslutande från nötkreatur som hålls på ett djurvänligt sätt. Djuren har tillgång till öppna betesmarker, färskt gräs och vatten, vilket säkerställer den högsta kvaliteten på råvaran och garanteras transparent genom det fullständiga spårbarhetssystemet.
Hela tillverkningsprocessen sker skonsamt och enbart enzymatiskt. Förutom vatten används inga lösningsmedel. De kollagenpeptider som erhålls på detta sätt bearbetas dessutom genom jonbyte för att säkerställa en särskilt hög renhet. Kollagenet är fritt från antibiotika- och hormonrester samt alla tillsatser som konserveringsmedel, sötningsmedel eller smakämnen.
Kollagenet har en utmärkt löslighet och är smakneutralt
Tack vare den speciella mikrogranuleringen (agglomerering) är vårt pulver utmärkt lösligt – både i varma och kalla drycker och rätter. Denna riktade, rent fysiska bearbetning förhindrar klumpbildning, som uppstår med konventionella, fina pulver, eftersom de större, porösa kornen omedelbart tillåter vätskan att tränga djupt in. Kvaliteten och den specifika storleken på de bioaktiva kollagenpeptiderna (2 000 Da) bevaras helt och hållet.
Den höga renheten och avsaknaden av fria aminosyror gör dessutom vårt SunGlow® Pure Collagen Matcha behagligt i smaken. Det är värmebeständigt (under kokpunkten) och lämpar sig utmärkt för att röras ner i varma eller kalla drycker och rätter utan att ändra deras smak.
Vi använder en särskilt högkvalitativ, lufttät aromskyddspåse med dragkedja. Den högkvalitativa beläggningen med hög barriärsäkerhet skyddar innehållet på bästa möjliga sätt mot fukt, oxidation och föroreningar.