
Kryddor & alger
Örter bidrar inte bara med unika smaknyanser till maten, utan är också rika på sekundära växtämnen och eteriska oljor. Dessa ger örterna deras karakteristiska egenskaper, vilka har varit kända inom traditionell örtmedicin världen över i flera sekler. Sötvatten- och havsalger betraktas som några av våra mest kraftfulla superfoods, vars intensiva gröna färg kommer från klorofyllet i cellerna – ett naturligt pigment som alla växtceller delar.
Chlorella
Sötvattenalgen chlorella kännetecknas av ett brett näringsprofil med aminosyror, proteiner, vitaminer, mineraler och spårämnen, samt dess höga klorofyllinnehåll och den unika "Chlorella Growth Factor" (CGF) i cellkärnan. Olika odlingsområden och produktionsmetoder (odling i glastäckta bassänger, friluftsodling med direkt solljus eller i ljusgenomflutna glastuber) resulterar i Chlorella-alger med unika fördelar i klorofyll, smak, aminosyra och näringsprofil. Vårt urval av Chlorella inkluderar världens bästa producenter av varje odlingsmetod.
Spirulina
Sötvattensalgen Spirulina platensis (Arthrospira platensis) är en cyanobakterie, tidigare känd som blåalger. Den är känd för sin extraordinära näringstäthet och det typiskt höga innehållet av phycocyanin, ett naturligt blått färgpigment. Vårt sortiment av Spirulina inkluderar världens ledande premium-produkter från de främsta odlingsmetoderna, var och en med sina unika fördelar.